luni, 23 martie 2020

Dog behaviorist to the rescue!



So... de cand nu am mai scris aici s-au intamplat multe schimbari in viata mea, inclusiv cea a profesiei. 
Asadar, din 2016, sunt dog behaviorist sau specialist in psihologie canina si reabilitare. 
Tranzitia s-a facut lent pe parcursul acelui an si a ajutat tot studiul si practica din 2009 si pana in acel moment. 
Ce face un dog behaviorist ai putea intreba. Ei bine, nu dresaj (sau ma rog, nu in forma lui clasica). Cineva ca mine are rolul de a te ajuta pe tine sa iti intelegi cainele mai bine, prin perspectiva si in integritatea lui ca specie, iar apoi sa aplici anumite lucruri pentru a imbunatati relatia voastra si a convietui in armonie.

E o activitate pe care o consider Ikigai-ul meu si imi place sa invat in fiecare zi, sa ma perfectionez, sa lucrez cu diferite tipuri de caini si sa educ oamenii in acest sens. 
I could say it's a dream activity. Ceea ce nu inseamna ca e usor, nici lucrul cu oamenii dar nici anumite cazuri destul de grele de probleme de comportament (unele cu niste riscuri chiar mari). Insa e atat de fain lucrul cu ei incat riscurile merita. 

Ceea ce fac are de asemenea mai multe valente, sunt mai multe servicii puse la dispozitia oricui are nevoie de ele:


Desigur, principalul este reabilitarea comportamentala, insa exista o varietate de servicii pe care le pot oferi prin intermediul unei intregi echipe de profesionisti
Ca sa intelegi mai bine, in acest moment sunt printre putinele persoane ce are aceasta specializare in Romania (nu dresor), din cunostintele mele, singura care a fost la cursuri de instruire in afara tarii. Urmeaza inca multe cursuri de specializare (de indata ce situatia actuala, coronavirus and all, se incheie) si experienta se acumuleaza permanant, precum si autoeducarea ce este on going intotdeauna.

Lucrez momentan in Bucuresti si imprejurimi, insa pot oferi si consultatii prin Skype/Zoom (atat in perioada asta, cat si in general, pentru cine este la distanta si are nevoie de o parere avizata).

Imagini si videoclipuri cat si explicatii legate de psihologia canina vei gasi pe paginile de Facebook si Instagram (click), pe care te invit sa le urmaresti daca ai un catel acasa, vei invata foarte multe lucruri utile, pe care le poti aplica incepand din acest moment. 

Echipa de parteneri cu care colaborez este una variata si din punctul meu de vedere, persoane de un profesionalism deosebit, in care am incredere oricand cu propriul caine. Va las mai jos si paginile lor (dati click) si le recomand pe fiecare in parte cu drag:

Tina's Pets (day care and pet boarding)
Friend of Friends (dog walking and pet taxi)
Paracord (best leashes and collars in Romania)
Pawtelier (best bio grooming products in town)
Pawsitive Pet Care (for your dog's grooming needs)

Asadar, care e planul? Sau ce proiecte urmeaza? Ei bine, dupa ce iesim cu bine din carantina si ne transformam din omizi in fluturi spectaculosi, voi urma un curs cu unul din mentorii mei, persoana cu 25 de ani experienta in reabilitare, din SUA. 
Exista un Bootcamp de psihologie canina (al doilea de acest gen din Romania, primul a fost organizat tot de mine anul trecut) planificat pentru vara asta, urmeaza multe plimbari structurate in haita (un serviciu gratuit oferit clientilor mei, prin care au ocazia sa beneficieze de o socializare corecta a cainilor si de informatii suplimentare, raspunsuri la intrebari etc). 
Pe termen lung, imi doresc sa ajung unul dintre cei mai cunoscuti si respectati specialisti in comportament canin din Romania, imi doresc sa organizez cursuri aici, atat pentru stapanii de caini cat si pentru profesionistii in domeniu, urmeaza un tur al Romaniei, in care voi lucra cu diferite cazuri, voi face live-uri si voi calatori in lungul si in latul tarii in vederea ajutarii persoanelor ce au reale probleme cu ai lor caini.
Iar visul cel mare este dezvoltarea unui Centru de Psihologie Canina si Reabilitare in Bucuresti, unde orice rasa de caine si orice problema, poate fi implinita respectiv rezolvata. 


E un vis mare din punctul meu de vedere, insa am incredere ca il voi vedea implinit. 
Pana atunci, ai grija de tine si de haita (aka familia) ta, sa ne revedem cu bine!


In studiourile Digi24, la emisiunea Digi Animal World




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management