miercuri, 16 aprilie 2014

Mihail Sadoveanu - Valea Frumoasei (1971)



Am mai terminat o carte din seria celor 25 pe care mi-am propus sa le citesc anul asta. Cartea se numeste "Valea Frumoasei" si e o opera a cunoscutului Sadoveanu. Personal, apreciez foarte mult autorii romani. Au ceva...familiar. Sadoveanu in sine are un stil foarte aparte de a scrie. Detaliile exista din plin in povestirile lui, iar in aceasta redactare nu fac exceptie. 
E o carte destul de grea, din pricina faptului ca e impovarata practic de cele mentionate mai sus. Necesita rabdare, pe care din fericire o am. Mai necesita si sa ai o oarescare dragoste pentru natura. Singurele lucruri care m-au facut sa continui lectura si in momentele in care eram aproape de renuntare, au fost date de descrierea peisajelor si a locurilor (Sadoveanu are darul sa te transporte la locul faptei) si povestile despre animale (pe care le iubesc enorm). 
O recomand ca lectura doar celor ce au timp, vor ceva realist si relaxant, ce nu necesita prea mult suspans si care au placerea sa citeasca despre natura. Sau vanatorilor/pescarilor. Vor sti ei de ce...

Coperta spate:

"Volumul reuneste cateva dintre cele mai cunoscute lucrari inchinate de marele scriitor peisajului romanesc, vraja amintirii si elogiul vechimii lui imperechindu-se pentru a-i imprumuta poezie si culoare. 'Valea Frumoasei', cu inegalabila geografie sentimentala schitata acestui tinut transilvan, 'Tara de dincolo de Negura'si 'Imparatia Apelor', cu evocarea incursiunilor in locuri de neasemuita frumusete ale vanatorului si pescarului pasionat care a fost Sadoveanu, 'Vechime', cu note de drum si meditatii asupra rostului si duratei unor trainice asezari romanesti, sunt pagini care-l invata pe cititor sa inteleaga si sa iubeasca pamantul pe care s-a nascut."

Cartea o puteti gasi AICI. Pretul nu-l mentionez caci e nimic... Sau o ofer pe a mea, cui doreste. In Bucuresti, sectorul 4. :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management