duminică, 8 februarie 2015

Praga - Repbulica Ceha

Praga...Unul din acele orase pe care ai senzatia ca il vezi pentru prima data, chiar daca l-ai mai vazut de 10 ori. Orasul celor 1000 de turnuri. Eu personal am fost de 2 ori in frumosul oras de care va povestesc. De fiecare data am stat cam tot atata timp (6 zile). 
Mi-e destul de greu sa incep sa va povestesc despre Praga, caci nu stiu de unde sa incep. Praga se bate la pas. Cu harta in mana. Centrul Vechi al Pragai incepe din fata acestei cladiri. Superba de altfel, este Muzeul National. Merita vizitat cred, desi trebuie sa recunosc ca nu a fost prioritatea mea, deci nu va pot spune despre el prea multe.
In fata Muzeului National
Nici viata de noapte nu e de ignorat! Am avut una din cele mai faine petreceri din viata mea, pe acoperisul acestei cladiri, in Club Duplex. Este se pare, unul din cele mai luxoase cluburi din Praga. Il recomand!

Club Duplex.
Republica Ceha este recunoascuta de asemenea, pt cristalurile ei. Asa ca daca va place sa achizitionati suveniruri pt cei dragi, va recomand ceva de genul asta, din Praga.


Intrarea in Piata Vechiului Oras este marcata de acest Starbucks din cladirea vopsita in albastru puternic. Arhitectura in general este deosebita in Praga. Cred ca am deja sute de fotografii cu tot felul de cladiri doar pentru frumusetea si ingeniozitatea lor. Arhicunoscuta Biserica a Sfintei Fecioare din Tyn. Un simbol al Pragai.

Ceasul Astronomic. Merita asteptarea de a se face ora fixa. Spectacolul oferit de papusile acestuia e unul tare simpatic.
                                     

Orientarea e foarte usoara
O alta varianta de a vedea Praga, si de a fi vazut, este cu masina clasica. Costul este acceptabil (~40-50 E) si experienta cu siguranta interesanta.


Sunt absolut superbe tablourile pictate de praghezi, daca as avea unde sa le pun, mi-as lua cu siguranta unul.
Iesirea de pe podul Carol, "pazit" la ambele capete de aceste frumoase turnuri. Cred ca podul acesta este la fel de aglomerat si dimineata si seara si in timpul zilei. 

Adăugaţi o legendăPriveliste de pe Podul Carol, catre Palatul Kinsky


Muzica este si ea o parte importanta a culturii pragheze
Statuile sunt si ele paznici vesnici ai Podului Carol
Un alt lucru pe care l-am apreciat mult la Praga este faptul ca locuitorii ei iubesc pisicile! :) Veti vedea pe toate drumurile lucruri cu pisici. Sub diverse forme!


Da, in Praga veti vedea si marinari. :) Marketing pt un local din apropiere. 

Muzeele sunt dintre cele mai variate. Multe si variate.

Din nou pisici

Si cristal
Am observat in Praga o organizare foarte buna si o curatenie ok. Mi-a placut contrastul, trebuie sa recunosc.


Intr-o multime de localuri veti primi pe langa celebra bere ceheasca si un calup de covrigi. Si da, berea chiar e buna. Si tare!
Piata Orasului Vechi e la fel de frumoasa si noaptea

taxi...


Statuia care iti indeplineste dorintele, de pe Podul Carol
Aaaa....Ajungem si la mancare si transport. Mancarea fiind unul din subiectele mele preferate, bineinteles ca trebuia atins. Mancarea pragheza e gustoasa, variata si dulciurile sunt....mmmmmmm.. Imaginea de mai jos e destul de reprezentativa. Am mancat bine in Praga. Si cred ca am mancat rata pt prima data. Delicioasa!
Transportul e si el bine organizat. Am calatorit de data asta numai cu tramvaiul. Circula extrem de punctual si ma ducea exact unde aveam nevoie. 
Acum 5 ani cand am mai fost, am mers mai mult cu metroul. Nu-mi mai aduc aminte prea multe, dar stiu ca mi-a ramas in amintire scara rulanta de la una din statiile centrale, care este ca un ride de parc de distractii. Cred ca e asezata cumva la 60-70 grade inclinare si e luuuuuuuuuunga cat o zi de post. :) Din nou o experienta interesanta!

Ambasada Romaniei este intr-o cladire speciala pe o strada aparte. Merita vazuta!In zona dealului Petrin poti vedea una din cele mai frumoase priveslisti ale Pragai

Stil si lux. Vechi si nou. 
Una din ideile mai aparte pentru a face turul Pragai e cu Segway. Costul e relativ decent, iar experienta inedita.
Pe langa Tramvaiul Nostalgic (cel de epoca), mai exista si varianta asta de deplasare si siteseeing.
Mireasa la Catedrala Sf VitusUna din ceremoniile de la castel, si un spectacol pe care ma bucur ca l-am surprins, este schimbul de garzi. Deosebit!

Lebedele foarte prietenoase de pe malul Vltavei 


Ca in orice oras romantic, exista undeva si un pod cu lacatele, care leaga inimile...


Ca tot spuneam mai devreme de muzee, merita sa-l vedeti pe cel al statuilor de ceara. Nu o sa va vina sa credeti ce realiste sunt.

Nicholas Cage

Bruce Willis

Charlie Chaplin

Iar cea de-a treia si cea mai faina (din punctul meu de vedere) varianta sa faci turul Pragai, este cu caleasca. Mi-am promis ca data viitoare cand voi ajunge acolo, voi face si eu o tura.


Mare noroc sa prindem expo de masini clasiceFrumusetea asta era acolo
La Gradina Wallenstein ii gasiti hoinarind liberi si pe acesti frumosi.

Turnul Petrin seara. Daca doriti o panorama asupra orasului merita sa urcati cele 1001 trepte, si sa faceti cateva poze.
Ciudatenii: pestii care iti curata picioarele.


Inchei relatarea mea despre frumoasa Praga, tot intr-un stil culinar si va invit si pe voi sa cautati localurile speciale ale acestui oras, si sa le impartasiti si cu mine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management