duminică, 5 august 2012

Sailor Moon (1992 - 1997)


Wow! Sunt atatea de spus despre Sailor Moon incat nu stiu exact de unde si cum sa incep. In primul rand cred ca as putea spune ca sunt anime-urile mele preferate! Nu spun desene pentru ca este o mica diferenta intre acestea si anime-uri. Desenele sunt cele pe care le vedeam cand eram copii la Cartoon Network sau pe alte canale de televiziune, gen Dexter's Laboratory, Scooby Doo, Family Guy si altele asemanatoare.
Anime-urile sunt desenele japonezilor. Sunt desenate specific (ochi mari, fete mici, par lung etc) si au o multime de elemente specifice Japoniei (legende, traditii, etc).

Sailor Moon (ultima transformare)

Sailor Mars (a doua luptatoare)

Usagi Tsukino

Rei Hino

Ami Mizuno

Sailor Mercury


Si dupa cum spuneam, dintre anime-uri, Sailor Moon mi-a placut cel mai mult! Inca de cand le-am vazut prima data, cand aveam vreo 10-11 ani, la verii mei, la Cociuba Mare, unde nu prindeam decat TVR1, m-au fascinat. Povestea era una mult mai "matura" (chiar daca nu din prima serie) decat ce mai vazusem eu pana atunci.
Sailor Moon are o istorie foarte vasta, incepand cu anul 1992 cand este difuzat primul episod. Se imparte apoi in 5 serii: Sailor Moon, Sailor Moon R, Sailor Moon S, Sailor Moon SuperS si Sailor Moon Sailor Stars. Autorul manga (benzi de desene japoneze) care a creat Sailor Moon este Naoko Takeuchi, si tot el a gandit si 3 filme aferente sfarsitului fiecareia dintre partile 2-4 (in alte cuvinte Sailor Moon R Movie, Sailor Moon S Movie, Sailor Moon SuperS Movie).

Tuxedo Mask (eroul ce o salveaza mereu pe Sailor Moon)

Luna - pisica de la care a pornit totul!

Mamoru Chiba (iubitul lui Usagi)
Mamoru & Usagi
Sailor Moon & Tuxedo Mask


Cine este Sailor Moon? Este o adolescenta ca oricare alta, care intr-o zi intalneste o pisica (vorbitoare), ce ii aminteste ca de fapt, destinul ei este sa salveze lumea din mainile Raului. Alaturi de o echipa de luptatoare din regatul Lunii, ce s-au reincarnat pe Pamant ca simple adolescente, ea lupta de partea binelui, sacrificand uneori pana si propria viata pentru iubire, adevar, dreptate si lumina. Este un ideal de feminitate, eleganta, bunatate, inocenta, veselie, prietenie si iubire. Este fata perfecta! 


Minako Aino

Sailor Jupiter

Artemis - perechea Lunei, si prietenul nedespartit al lui Minako

Sailor Venus


Eu pot spune ca iubesc toata seria (cu mici preferinte bineinteles pe ultimele doua parti), regasesc multe trasaturi de caracter ale lui Usagi ce se aseamana mult cu ale mele, drept urmare este bineinteles eroina mea preferata. Insa nu pot sa spun ca celelalte personaje imi displac, dimpotriva, fiecare are ceva special, ceva care ma incanta, ceva care ma intriga, ceva... Pe Usagi Tsukino (aka Usa-ko sau Sailor Moon sau Serenity) o am cu mine mereu totusi...Nu numai in ganduri, ci si pe piele (la 20 de ani tatuandu-mi o imagine ce o reprezinta, pe omoplatul stang). 

Setsuna - "dadaca" Chibiusei

Diana - fiica Lunei si a lui Artemis, si cea mai buna prietena a Chibiusei

Hotaru Tomoe

Serenity & Small Princess

Sailor Pluto

Sailor Saturn

Chibiusa - fiica lui Usagi si a lui Mamoru

Haruka Tenou

Sailor Chibi Moon

Sailor Neptune

Sailor Uranus

Michiru Kaiou


De ce am ales sa va reamintesc (unora dintre voi) de acest personaj atat de popular din copilaria noastra? Pentru ca de curand am reluat vizionarea seriei, si bineinteles refacerea ei in vederea pastrarii pentru copii, nepoti si stranepoti. :) 

Pegasus (aka Helios - iubitul Chibiusei)

Sailor Stars

Moon & Chibi Moon Super S

Sailor Wariors

Taiki Kou

Sailor Star Maker

Yaten Kou

Sailor Star Healer

Sailor Moon Super S poster

Princess Serenity angel

Seiya Kou

Sailor Star Fighter


Acum serios, pur si simplu cred ca merita sa va reamintiti de vremea copilariei, si cat de simple erau lucrurile atunci. Oricum, ce e cert este ca Sailor Moon a implinit pe data de 6 Iulie 2012 nu mai putin de 20 de ani de la "infiintare" si producatorii au anuntat o noua serie, ce va fi difuzata la nivel mondial in 2013!! Eu una nu mai am rabdare! Abia astept sa vad ce ne mai pregatesc...

Site oficial: Sailor Moon

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management