marți, 31 iulie 2012

Citroen DS4



Trebuie sa specific de la inceput ca nu sunt nici jurnalist auto, nici vreun expert in masini. Insa imi plac enorm de mult, sunt si voi fi un mare fan al masinilor, mai mici sau mai mari, mai frumoase sau mai putini frumoase. 
Intamplator (sau nu), am ocazia din cand in cand sa conduc sau macar sa stau in dreapta feluritelor modele auto.




Ultima astfel de masina testata a fost un Citroen DS4. Ce pot sa zic este ca desi masina face parte din categoria masinilor mici (teoretic), practic atunci cand te asezi la volanul ei, ai senzatia ca esti cel putin in SUV. Spatiu mult in interior, materiale frumoase, un bord futurist care te acapareaza cu display-uri discret luminate intr-un albastru odihnitor pentru ochi, mai ales pe timp de noapte.




Aspectul exterior, are linii senzuale, asa cum ne-a obisnuit deja Citroen, inca de la modelele anterioare (DS3 etc), si atrage privirile celorlalti participanti la trafic. Imi place bineinteles faptul ca, desi este o masina sport, are 5 usi (iar portierele din spate au acel sistem de deschidere discret ascuns in spate, asemanator cu cel de la noua Honda Civic, concurenta din aceeasi clasa), si jantele care par a fi comandate la un tunning shop.
Farurile se aprind inca de la pornire si se ajusteaza automat, scapand soferul de acest stres cand pleaca la drum lung. Scaunele au fost una dintre atractiile principale ale masinii din punctul meu de vedere, avand implementat atat sistem de masaj, cat si de ajustare in zona lombara pentru o calatorie cat mai confortabila atat in oras cat si in afara acestuia.




Pot spune ca Citroen DS4 este o experienta de 4-5 stele pentru oricine, oricat de pretentios ar fi. Am sa-mi permit insa, prin ochii unei fete, sa compar experienta conducerii lui cu aceea pe care am avut-o la volanul Mitsubishi Colt, si nu pot sa nu recunosc ca m-am adaptat mai usor la acesta din urma.
Insa DS4 este sigur pe el, acceleratia are loc incredibil de rapid, iar sportivitatea este clar mai mare decat la Colt. E o masina pe care as recomanda-o pentru barbatii cu spirit de aventura, atat pentru viata citadina cat si pentru experientele noi traite numai la drum lung!




Intr-adevar, creative technology, este cea mai buna fraza care poate descrie modelele marcii, iar modelul DS4 nu face exceptie!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management