joi, 13 septembrie 2012

Chiril Tricolici - Rolls-Royce (1991)


Ce sa zic mai mult decat ca este cred al doilea roman politist-psihologic pe care-l citesc. Nu prea e genul meu de lectura, dar nu am cum sa nu va vorbesc despre carte, caci m-a tinut cu sufletul la gura propriu-zis, si nu multe carti reusesc asta! 
Ai senzatia ca te uiti la un film cand o citesti, si nu te poti opri. Mai dai o pagina si inca una si...desi ai treaba, nu vrei sa pierzi actiunea! Ce m-a atras pe mine sa lecturez paginile a fost titlul. Sunt o impatimita a automobilisticii si Rolls-ul este o opera de arta. Asadar am zis sa vad ce-i poate imaginatia autorului. Credeti-ma, poate!

In primul rand mi-a placut la inceput iubirea ce s-a infiripat intre Irina (o violoncista cu o cariera promitatoare in fata) si Victor (un inginer cu vlaga si simtul umorului). Nu am inteles initial alternarea actiunii de la aceasta poveste, la una in care o anumita fata se plimba cu un Rolls prin Europa, dar pe parcurs mi-a rasarit in minte dubla personalitate pe care o imaginase Chiril.

Va invit sa cititi cartea pentru un "film" politist-psihologic cu accente de romance si drama mai ceva decat cele de la TV. Si pretul e unul simbolic - 4 lei (poate fi gasita AICI).

Iar pentru a va face pofta de o masina...aparte, va prezint Rolls Royce Excalibur:

 

4 comentarii:

Unknown spunea...

"Rolls-Roice" este un plagiat evident dupa "Doamna din masina", de Sebastien Japrisot, mare scriitor de policier din Franta, ale carui romane au fost in mare parte ecranizate.

bighiocel@yahoo.com spunea...

Pe Chiril Tricolici l-am descoperit in tinerete intr-un roman al carui tilu l-am uitat acum, dar care povestea despre construirea primelor bombe atomice de la Los Alamos si remuscarile pilotului de avio care le-a transportat in Nagasaki. Cu greu mi-a venit sa cred ca a fost scrisa de un roman !
Daca cineva isi aminteste cum se cheama cartea, il rog sa ma ajute.

GeminiGirl spunea...

Cred ca se poate gasi prin bibliografia lui Chiril Tricolici, pe internet, destul de usor..

Christian Hossu spunea...

Nebunul din Brent (1963), este povestea conformistă a vieţii şi totodată a dramei lui Gill Teserly, personaj ce îl întrupează pe pilotul care a condus atacul asupra Hiroshimei.

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management