duminică, 24 iunie 2012

Novecento (1976)


Nici nu stiu de unde sa incep cu descriere lui "Novecento". Am ramas surprinsa (sau mai degraba socata) de modul in care se faceau filmele la vremea respectiva. Anumite scene m-au facut sa resimt frustrare, mila, ura sau dezgust mai ceva decat daca s-ar fi folosit cele mai tari efecte speciale din zilele noastre.
Nu mai spun despre actorii care, desi ultra-populari, sunt aproape de nerecunoscut in vremea tineretii lor. Un alt lucru ce m-a surprins a fost durata filmului, ce se intinde de-a lungul a 320 de minute (insa in doua parti bineinteles)! Cred ca a batut recordul pentru cel mai lung film vazut de mine. Dar cu toate astea, de la inceput pana la sfarsit, nu mi-a pierdut pentru nici o clipa atentia.
Filmul este de fapt unul politic, regizat de nimeni altul decat Bernardo Bertolucci, ce dezbate liniile generale ale istoriei moderne a Italiei, apoi detaliaza lupta sociala, asa cum se manifesta aceasta in destinele a doi barbati: Alfredo (Robert De Niro) si Olmo (Gerard Depardieu).
Unul fiul proprietarului unei vii, celalalt al principalului sau ajutor. 
Actiunea aduce o multime de intorsaturi de situatie, multe conflicte, scene de violenta dar si de tandrete si de dragoste. 




Filmul din punctul meu de vedere merita cele 5 ore alocate! Am sa va las pe voi sa descoperiti restul.

Limba: Italiana/Engleza
Regizor: Bernardo Bertolucci
Muzica: Ennio Morricone
Distributie: Robert De Niro, Gerard Depardieu, Dominique Sanda

Trailer:



Filmul poate fi vazut AICI (Partea 1) si AICI (Partea 2).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management