duminică, 24 iunie 2012

Pamela Ball - Profetiile lui Nostradamus


Demult vroiam sa citesc despre Nostradamus si profetiile lui, iar cand am intrat in posesia acestei carti, am fost mai mult decat incantata! Eram nerabdatoare sa o incep si nu exista moment mai potrivit decat scurta escapada la mare de acum o saptamana. 
Initial m-a plictisit putin, neintelegand toate prezicerile alchimistului. Insa pe masura ce am inaintat in lectura a inceput sa devina mai interesant iar cand am ajuns la (aproape) prezent, s-a transformat intr-o adevarata aventura! Mi se pare foarte intrigant cum reusea Nostradamus, prin metode simple, sa atinga o stare de clarviziune profunda ce mergea pana la sfarsitul zilelor. E oarecum "mindblowing" modul in care vedea el viitorul, si cum "traducea" ceea ce vedea prin propriile cunostinte, dat fiind ca nu putea stii in secolul XVI ce inseamna un submarin de exemplu, sau alte lucruri ce tin de tehnologia din zilele noastre.
Oricum, o lectura diferita de orice altceva, si numai buna pentru cei care vor sa capete cunostinte de cultura generala.

Coperta spate:

"Un profet este cel care vede lucruri ascunse cunoasterii omului obisnuit. Si se poate intampla ca profetul, cu ajutorul luminii perfecte a profetiei ce i se arata, sa creada ca vede atat lucruri divine, cat si omenesti." (Nostradamus, intr-o scrisoare catre fiul sau, Cesar)

"Profetiile alchimistului si astrologului Michel Nostradamus continua sa ne fascineze si astazi, la aproape 500 de ani de la moartea sa, prin intelesurile ascunse din versurile sale, ce nu se lasa descifrate pe deplin. Cartea Profetiile lui Nostradamus, intr-o realizare grafica de exceptie, ofera explicatii pentru unele dintre cele mai captivante catrene ale sale. Prezicerile pe care le veti gasi in aceste pagini sunt tulburator de actuale, mai ales din perspectiva cititorului modern.

  • Scufundarea vasului Lusitania
  • Regimul lui Saddam Hussein
  • Dezastrul produs de tsunami in Asia, in 2004
  • Incalzirea globala si schimbarea climei
Bazandu-se atat pe cunoasterea omului Nostradamus, cat si a epocii intunecate in care a trait acesta, Profetiile lui Nostradamus dezvaluie farame din 'lumina clara' sau deplina limpezime a perceptiei, care este tinta finala a alchimistului."

Cartea poate fi achizitionata de AICI cu doar 14,53 lei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management