miercuri, 11 aprilie 2012

Ben Rice - Pobby si Dingan

Am citit cartea asta mai mult din lipsa de altceva mai bun. Aveam nevoie de o lectura rapida si scurta pentru drumul dintre casa si birou, pana cand imi ajungea cea pe care o comandasem pe net. Am dat peste aceasta intr-una din cutiile cu carti din casa (ne preagateam de mutare) si am zis sa vad ce e cu ea. 
Am ramas placut surprinsa. E un microroman, despre prietenii imaginari ai unei fetite, dintr-un oras minier de undeva din Australia. Povestea ne este spusa de catre fratele acesteia. Scriitorul are capacitatea de a te tine in suspans, eu practic am terminat cartea in 2 zile (lucru ce nu prea mi se intampla). 
Stilul este unul simplu, copilaresc as putea spune (vezi Ion Creanga) si inocent.  Ce m-a surprins, si inca nu sunt sigura daca intr-un mod placut sau nu, a fost finalul cartii. Unul trist dar in acelasi timp OK, prin prisma vorbelor "Am facut tot ce am putut si ce a tinut de mine".

Coperta spate: 

Acest mic roman cu care Ben Rice a debutat in anul 2000 i-a adus tanarului scriitor britanic Premiul Somerset Maugham si o rapida consacrare internationala. 
Fiica unui miner englez stabilit intr-un orasel din Australia are doi prieteni imaginari, Pobby si Dingan. Tatal ei ii uita in mina, unde cei doi se ratacesc. 
Fetita se imbolnaveste de disperare, si aproape toata lumea din oras porneste in cautarea impalpabililor copii, in aceasta fermecatoare poveste despre puterile secrete ale imaginatiei. 


Din punctul meu de vedere este o lectura simpla ce merita citita in dupa-amiezele in care va plictisiti si nu aveti ce sa vedeti la TV.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management