vineri, 3 ianuarie 2014

Chris Daffy - Client odata, client mereu (1996)


Cartea lui Daffy este ultima pe care am citit-o. Chiar acum 2 zile am terminat-o. Asa cum ma asteptam, mi-a placut. Bineinteles, lucrand in domeniul wellness grija fata de clienti prin partea de consultanta pe care o ofer este un must. Insa in acelasi timp, sunt de parere ca niciodata nu strica o reimprospatare a memoriei in ceea ce priveste perfectionarea abilitatilor, mai ales a celor de comunicare. 

Mi-a placut numarul extrem de mare de exemple date de autor, atat in sens pozitiv cat si in sens negativ. Spre exemplu, m-a influentat sa ma gandesc serios ca urmatoarea vacanta sa o planific cu Alternative Travel, o agentie de turism care are, din experienta lui, servicii exeptionale. Am vazut de asemenea experiente ale firmelor din diferite domenii in ce priveste tratarea clientilor, si am redescoperit importanta follow-up. 

Cateva citate preferate:

"Daca vrei un an de prosperitate, atunci cultiva GRAU. Daca vrei zece ani de prosperitate atunci cultiva COPACI. Daca vrei o viata intreaga de prosperitate, cultiva OAMENI."

"Intotdeauna costa mai mult sa puneti lucrurile in ordine decat sa le faceti in ordine"

"Nu vrei doar sa fii considerat cel mai bun dintre cei buni. Vrei sa fii vazut ca singurul care face acel lucru pe care il face".


Coperta spate:
"Rapiditatea cu care s-a epuizat primul tiraj, publicat in 1996, este cea mai buna pledoarie pentru felul in care Daffy stie sa-si atraga si cultive clientii. Datorita comenzilor facute in avans de oamenii de afaceri cu care a colaborat, prima editie a disparut din librarii in mai putin de 9 luni. Intre timp, <Client odata, client mereu> a cunoscut cateva reeditari, autorul introducand idei noi si chiar un capitol nou, despre vanzarile online".

Va invit la o lectura instructiva, dupa care va astept cu comentarii sa-mi spuneti ce parere ati avut si cum v-a ajutat pe voi cartea. Apropo, o puteti cumpara de AICI


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management