sâmbătă, 17 martie 2012

Haruki Murakami - In cautarea oii fantastice




Iata ca dupa multi ani, am pus mana si pe o carte de beletristica. Si nu pot spune nici pe departe ca-mi pare rau. E adevarat ca autorul este un japonez, pe nume Haruki Murakami, si asta a facut-o sa fie si mai interesanta in ochii mei. Inainte de a intra in posesia ei, am citit undeva pe net (nu mai tin minte unde exact) despre aceasta. Trebuie sa recunosc ca m-a intrigat si mi-am pus in gand s-o cumpar. Nu am apucat insa sa ajung la o librarie, caci a primit-o iubitul meu la un eveniment! Asta apropo de legea atractiei. 
Am inceput s-o citesc a doua zi si intr-o saptamana am terminat-o! Sincer, m-a captivat atat de mult, incat n-o puteam lasa jos din mana, si mereu cand trebuia s-o inchid ma gandeam oare ce se va intampla mai departe. Am recunoscut in ea stilul clasic japonez, unde partea de legenda e foarte bine pusa in evidenta (lucru ce imi place foarte mult). Autorul picteaza prin cuvintele sale un tablou clar, in care vezi parca, cu ochii mintii, locurile, oamenii, situatiile si aproape ca simti in unele momente mirosurile, gustul si tot ceea ce simte si personajul principal al cartii. 
Un lucru ce m-a facut sa fiu cumva mai receptiva la actiunile acestuia este fi faptul ca seamana ca viata si ca si caracter cu iubitul meu. Coincidenta face ca pana si profesia sa le fie aceeasi. 
Lasand insa aceste aspecte la o parte, este cu siguranta o lectura pe care o recomand, chiar mi-am notat cateva paragrafe din ea in jurnalul meu, caci exprima niste adevaruri incontestabile asupra vietii in general.  Pe viitor planuiesc sa citesc si celelalte carti scrise de Haruki.

Si pentru ca mereu citesc ultima pagina sau ceea ce scrie pe coperta din spate a cartii, m-am gandit sa va las si pe voi cu acestea:

"Intr-o buna zi, un tanar agent publicitar din Tokyo primeste de la un vechi prieten o fotografie a unui peisaj muntos, cu pasuni intinse si turme de oi. Tanarul se hotaraste sa insereze fotografia, aparent inofensiva, in paginile unui buletin publicitar. Din acel moment, viata lui, pana atunci obisnuita si anosta, se va transforma intr-o adevarata aventura: un barbat misterios isi face aparitia si-l obliga sa porneasca in cautarea unei oi inzestrate cu puteri supranaturale. Aventura il va purta pana in muntii inzapeziti din nordul indepartat al Japoniei, ia cautarea oii va deveni, in acelasi timp, si cautarea sinelui." 

Cartea poate fi achizitionata AICI, la pretul de 17 lei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management