joi, 19 ianuarie 2012

Cum conduc cei mai buni lideri - Brian Tracy


A venit in sfarsit si randul cartilor! Si nu as fi putut gasi una mai buna decat aceasta. "Cum conduc cei mai buni lideri" de Brian Tracy (nu stiti de cat timp imi doream sa pun mana pe una dintre cartile lui), puncteaza rand pe rand tot ceea ce are nevoie un om pentru a deveni un lider de succes. Pornind de la motto-urile ce se regasesc la inceputul fiecarui capitol, si ajungand la chestionarele care chiar te ajuta sa faci o introspectie atenta asupra ta ca si om dar si ca lider, cartea te ajuta in primul rand sa te cunosti pe tine insuti. Iar in cazul in care ai pierdut poate din entuziasm, sau ai facut anumite greseli, autorul are darul de a te "indruma" spre atingerea telurilor. 
Despre Brian Tracy am auzit pentru prima data de la una din indrumatoarele mele, Ligia, care imi spunea daca vreau sa citesc o carte care chiar sa ma ajute in dezvoltarea personala, trebuie sa citesc ceva scris de acesta. 

Fraze care m-au inspirat in mod deosebit:
- „Timpul e limitat, perisabil, irecuperabil si de neinlocuit.”
- „Se pare ca cele mai bune companii, cele care sunt vestite pentru calitatea produselor si a serviciilor lor, au si cele mai inalte standarde etice interne”
- „...oamenii trebuie sa inteleaga ca sunt responsabili pentru rezultatele obtinute”
- „...lucrurile asupra carora te focalizezi te fac mai experimentat”
- „Concentreaza-te mai curand asupra viitorului decat asupra trecutului. Concentreaza-te mai curand asupra solutiei decat a problemei”
- „Instruirea in afaceri nu e obligatorie, dar nici supravietuirea” (il citeaza pe W. Edwards Deming)
„Oricare ar fi lucrurile care te fac sa fii linistit, satisfacut, bucuros si sa ai sentimentul ca esti valoros, acestea reprezinta lucrurile potrivite pentru tine. Oricare ar fi lucrurile care te streseaza, iti distrag atentia, te fac nefericit sau te irita, sunt nepotrivite pentru tine.”

Nu pot decat sa va recomand cu drag, mai ales celor care cautati sa va largiti orizonturile, aveti nevoie de o "gura de aer proaspat" sau aveti propriul business/sunteti liber intreprinzatori, sa aruncati un ochi asupra cartii, caci merita cu adevarat!
Cartea se poate achizitiona online, pe elefant.ro, la pretul redus de 7,14 lei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management