duminică, 7 octombrie 2012

Barcelona




In frumosul oras catalan am avut ocazia si placerea sa ajung de doua ori pana acum. Odata in 2008 si pentru a doua oara chiar in Septembrie, anul acesta. Ar fi multe de spus. In  primul rand tin sa va fac prezenti la faptul ca toate fotografiile pe care le veti vedea au fost realizate in ambele ocazii, totalizand doua saptamani ca si perioada de sedere. Nu pot spune ca Barcelona este orasul meu preferat (in primul rand pentru ca mai am multe de vazut), dar cu siguranta se va mula pe gusturile oricarui impatimit de calatorii. Sunt atatea lucruri de vazut, de facut, de admirat si testat, incat nu ai cum sa te plictisesti. As bate pariu ca poti sta si o luna acolo fara sa poti spune ca le-ai vazut/facut pe toate! 
Unul din lucrurile care ma fac sa-mi placa mult orasul este infrastructura! E unul dintre putinele orase in care ma pot orienta extrem de usor, data fiind aranjarea pe modelul "tabla de sah" a strazilor. M-am putut orienta dupa o harta, ceea ce pentru mine este o mare realizare!

Lasand insa la o parte impresiile frumoase, va pot da cateva sugestii asupra a ceea ce ati putea face/vedea/vizita in Barcelona. Fiind un oras port, avem din start niste posibilitati extraordinare: plimbari si mese in portul Olimpic unde veti putea admira ambarcatiunile deosebite, dar veti putea face si o tura cu unul din vaporasele ce fac turul maritim al orasului (denumite Las Golondrinas). Veti putea in Barcelona sa mergeti si la deosebitul Acvariu (primul la care eu personal am fost vreodata) si sa admirati minunile vietii acvatice. Tot in zona portului veti avea ocazia sa admirati si de ce nu, sa fotografiati Monumentul lui Columb.
Iar pentru aceia mai norocosi dintre voi, care vor merge vara in Barcelona, nimic nu se compara cu a face plaja si cu bucuria unui scaldat in apa Marii Mediterane! Plaja este superba, cu un nisip fin, curat, iar apa foarte curata. 

La Acvariu





Monumentul lui Columb


Portul

Superba plaja a Barcelonei




Spaniolii stiu sa atentioneze intr-un mod haios dar eficient asupra aruncarii deseurilor pe plaja.



  Pentru cei mai gurmanzi dintre voi, sau aceia ce vor sa mearga la o vanatoare de suveniruri exista mereu piata La Boqueria, loc in care veti gasi poate cea mai mare varietate de delicii sau La Rambla cu ale ei boutique-uri cu mici amintiri de luat acasa. E o placere pe care trebuie sa v-o oferiti daca ajungeti in Barcelona. Seara pe Rambla puteti savura o sangria delicioasa la una din multitudinea de cafenele.



Multitudinea de fructe de mare, raci, homari si altele vor face ziua celor ce au aceasta placere







                                                                                                                                                       
 Pe Rambla veti fi placut surprinsi si de entertaineri precum cel de mai sus. :)








Daca faceti parte, ca si mine, din  categoria persoanelor carora le place sa fotografieze obiectivele turistice, atunci Barcelona este un fel de Mecca pentru voi! Timp sa fie, caci e abundenta de obiective care mai de care mai deosebite. De la catedrala Sagrada Familia, Casa Batllo si pana la Parcul Guell, dupa fiecare colt mai gasesti un monument, o constructie, un muzeu si in general ceva ce se cere fotografiat si admirat.


Sagrada Familia
                                    
Interior Sagrada Famili




Priveliste din Turnul catedralei












Daca ajungeti la Sagrada trebuie sa faceti un tur in turn, spatiul e exact cel pe care il vedeti in imagine, iar eu am 50 kg! Deci daca va doriti asta, bine ar fi sa nu depasiti 75-80 kg...




Casa Batllo seara
                                              
Avantajul este ca puteti impusca doi iepuri deodata, caci lipita efectiv de Casa Batllo este si Casa Amatller






Interior Casa Batllo


Tavan Casa Batllo

Daca tot ajungeti la Casa Batllo eu va sugerez sasemnati si Guest Book-ul, just for the fun of it

Curte interioara Casa Batllo




Parcul Guell - una dintre capodoperele lui Gaudi












Din nou entertaineri care va vor amuza sau inspaimanta


Catedrala de la Santa Creu





Casa Mila also known as La Pedreira


Special am lasat fotografia cu busul turistic caci e o buna modalitate de a ajunge rapid si relativ ieftin in toate aceste locuri


Biserica Sant Pau del Camp


Biserica Santa Maria del Mar


Torre Agbar

Merita vazut, are un aspect cu totul aparte, mai ales vazut de aproape
Biserica Santa Maria del Pi cu a sa rozeta impresionanta


Eu sunt din fire o exploratoare si nu-mi place nimic mai mult decat sa ma plimb prin parcuri deosebite, gradini botanice si prin diverse puncte panoramice (fie ca este vorba despre o excursie pe munte sau intr-un oras), drept urmare am luat la picior si zonele verzi ale Barcelonei. Asteptarile mi-au fost nu doar intrunite, dar si depasite. Merita o plimbare intr-o zi calduroasa.

Parc de la Ciutadella - 18 hectare de spatiu verde si minunatii

Papagalii care sunt la fel de banali acolo precum vrabiutele la noi va vor face ziua mai frumoasa!

Curtea interioara a Universidad de Barcelona e minunata pentru o plimbare in doi

Cladirea de la intrarea in Parc de la Ciutadela




In drum spre MNAC si Montjuiic


MNAC in spate


Jardi Botanic de Barcelona






Pe Montjuiic veti avea posibilitatea sa parcurgeti panorama Barcelonei prin telescop. Mie mi-a placut mult!

Unii dintre voi veti merge poate si cu copiii in Barcelona, caz in care exista o multime de lucruri de facut, de la plimbarea cu busul turistic, pana la vizite la Camp Nou (stadionul FC Barcelona recunoscut deja in lume) pentru aceia mai microbisti dintre voi si pana la Gradina Zoologica. Nu e loc si nici timp de plictiseala!

Gheata de aur
                                        

Camp Nou

Gradina Zoologica




La Zoo veti putea participa si la show-uri cu delfini si alte activitati adiacente

Nu uitati sa includeti in sejurul vostru romantic si Fantana Magica de la Montjuiic! Va merita cu prisosinta deplasarea. Jocul de lumini si muzica va vor delecta si vor crea o atmosfera memorabila! Grija insa la genti si alte valori caci in multimea de oameni adunati se pot face usor nevazute...

                           

                                     

                                     

                                      

                                          
                                        
                                            
Fantana Magica










Nu uitati de arhitectura orasului, dar si de arta acestuia! Barcelona ofera multe surprize placute ochiului care le cauta. Lasandu-i la o parte pe Gaudi si diversele biserici, orasul ofera o multime de alte minunatii precum cele de mai jos:

Veti putea admira locul unde au avut loc Jocurile Olimpice din 1992

Acul Olimpic al lui Santiago Calatrava
                                            


Pisica pe Rambla

Barri Gotic - centrul vechi al Barcelonei



Cladirea Postei

Street Art - Grafitti impecabil

Urcarea spre Parc Guell

                                        








Placa Espanya

Mall construit in interiorul unui coloseum restaurat

Fira Barcelona

Barcelona este precum visul unei nopti de vara... Nu e de mirare ca artisti precum Gaudi, Picasso sau Dali au fost insiprati sa creeze unele dintre cele mai mari capodopere ale lor, acolo.  Am sa revin cu siguranta pe frumoasele taramuri ale Spaniei, dar in mod special in partea Catalunyei, caci odata ajuns in Barcelona, nu o vei putea uita.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management